mandag 15. juni 2009

Færderseilasen 2009

En av tidenes raskeste Færderseilas!! Vema III fikk i mål etter 6 timer og 2 minutter! Første FC8 gikk i mål 01:08, og Team RFC gikk i mål til en fjerdeplass kl 01:34. 11 timer og 34 minutters Færderseilas opplever vi nok ikke med det første igjen!

Starten vår var tilnærmet perfekt, og vi passerte ikke startlinjen lenge etter 14:00:00. Det tok ei lang tid før vi hadde spinnakeren oppe, og der ble den til vi rundet Hollænder'n! Det var tidenes lengste spinnaker-leg for undertegnede hittil. Vi knivet en stund tett med våre konkurrenter, men måtte dessverre se en del av disse forsvinne noen minutter forran oss på vei mot Slemmestad. Der rundet vi som nr. 5, 5 minutter bak lederen.
Videre mot Filtvedt vurderte vi det vestlige løpet over sjeteen, men valgte det østlige løpet i siste liten, noe som viste seg å være et lurt trekk. Båtene bak som gikk der så ut til å stoppe opp. Skipperen prøvde seg på en liten blund mens det enda var stille, og resterende crew noterte passering av Filtvedt 17:49, en delt fjerdeplass 8 minutter bak lederen.
Vi valgte å surfe midtfjords ut mot Hollænder'n, og logget god fart utover.Øyvind makset på surf 9,43 knop, men skipper CR logget 9,75 knop maks, og 9,02 som maks snitt over en 20sec periode. Kall!! Vi mener vi snittet et sted mellom 7 og 8 knop på hele lensen fra Aker Brygge til Hollænder'n. Da vi nærmet oss runding, ble det litt hektisk med middag og skifting til litt varmere klær, men vi fikk rundet i siste liten, og så var det kryss med slag tett til land helt inn til Horten. Vi rundet Hollænder'n 21:17, 15 minutter bak lederen på en femteplass. Det begynte å bli mørkere jo nærmere Horten vi kom, og den siste timen hadde vi ikke kontroll på de 2 nærmeste konkurrentene (noe vi hadde hatt helt til da). Men ved runding av begrensningsmerket utenfor Åsgårdstrand hadde vi igjen kontroll på hvor First Knot og Blue Velvet var. Vi holdt oss tett mot land, og tror vi tjente greit på dette. I mål gikk vi 01:34:44 inn til en fjerdeplass, 1min2sec bak First Knot på tredje, 7min36sec bak andreplass og 2min16sec forran femteplass. Veldig gjevnt inn, og det var spenning til siste slutt, dog vi skulel gjerne ha sett å ha slått First Knot som vi kniver med hver onsdag også resten av sesongen!

Det ble et par pils og litt sosialt da vi la til kai. Lørdag våknet vi til strålende sol og varme, og det var en strålende dag med venner og kjente rundt om på området. Søndag ble vi vekket helvetes tidlig av våre to naboer på innsiden som ville avgårde kl 0800 (vi var i seng en gang mellom 0300 og 0500 alle sammen), som gjerne ville at vi startet motor og flyttet oss så de kunne komme ut. J... lathanser som ikke gjorde på den skikkelige måten og gjorde det uten vår innblanding. Men undertegnede sa ikke et ord (det hadde evt ikke vært pene ord), og gikk så tilbake til køys. Avgårde fra Horten kom vi oss kl 1200, og vi la til kai på Dronningen 17:45 (for motor med 20 liters forbruk). Å krysse seg hjem fra Horten hele veien fristet svært lite!

Skipper'n takker crewet Øyvind, Christian, Christopher og Per William (som hadde sin tilnærmet første regatta) for ens trålende innsats, og godt humør hele veien inn! Og godt var det også å gå i mål med fullt mannskap!

Og så må vi gratulere Christopher's far med seieren i treseiler-klassen med Tamara IX! Morsomt å ta vårt eget lagbilde med trofeet :)

Vårt track fra seilasen kan sees her: http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=242189
First Knot sitt track kan sees her: http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=240043

Ingen kommentarer: