onsdag 5. september 2007

Klubbmesterskap del 2 og Onsdagsregatta

Da var andre del av årets klubbmesterskap unnagjort. Det så lovende ut med vind før start, og banen virket passe lang (det ble bane 5 (Start-6-O-6-1 (B) - mål) denne gang - noe som vi fikk med oss før starten ;) ). Starten gikk sånn tålelig greit, og vi logget rett i overkant av 6 knop på kryssen ut fra start. Vi la oss i lo på startlinjen, noe som med den sterke strømmen rett imot gjorde at det gikk trått i forhold til de som valgte ruten nærmere land. Farten og høyden var det ikke noe å si på så lenge det blåste, men etter ikke altfor lang tid dabbet den av en del, og vi mistet en del høyde på det.

Ved runding lå vi et stykke bak, men fortsatt ved mot og spinnakeren kom opp. Da vi skulle berge spinnakeren viste det seg at to fall var krysset, og genoaen ville absolutt ikke opp. Det endte med berging av spinnaker og runding, før vi fikk heist genoaen og fikk opp farten igjen. Dette tapte vi trolig 2-3 minutter på.

Da vi rundet 6'ern for andre og siste gang var det faretruende lite vind igjen, og det ble bare mindre og mindre jo nærmere vi kom mål, men vi kjørte så skarpt vi klarte med spinnakeren opp (dette var nesten kryss...), og vi kom i mål like bak vår FC8 konkurrent First Knot.

Resultat var ikke veldig oppløftende (til å begynne med lå vi sist fordi LYS-tallet vårt ikke var beregnet med), men etter mine beregninger (fortsatt feil beregning akkurat nå) så ble vi nummer 20 av 28 deltakere som fullførte. Ikke altfor værst synes nå jeg!

Resultater finner du her.

Dagens mannskap: Anette, Anne-Kristine, Øyvind og Christian.

Ingen kommentarer: